Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kineziológia

A kineziológia egy olyan holisztikus módszer, amelynek fő feladata a stresszoldás. Már évszázadokkal ezelőtt ismert lett Európában, de igazán csak a 21. századra lett népszerű. Ha Te is gyakran stresszelsz, és szeretnél változtatni ezen az életmódon, akkor íme néhány információ a kineziológiáról.

Kineziológia, de mikor?

Mikor és miért szükséges kineziológushoz fordulni? Az egyik fő ok, amit előbb is említettem az a rendszeres stressz, amelytől nehéz megszabadulni, vagy lehetetlen. A kineziológia szintén ajánlott azon személyeknek, akik depressziósak, sokszor vannak fóbiái, és akiknek nehéz kapcsolatot létesíteniük másokkal. Összetetten a kineziológia a személyiségi gondok kezelésére alkalmas. Mielőtt megijednél, ez nem egy betegség, ennek nagyon nincs köze a pszichológiához, a kineziológia csupán egy pozitívabb irányba tereli jellemedet.

Miben segít a kineziológia?

A kineziológia egy megborult egyensúlyt próbál helyreállítani a beteg szervezetében. Egy egyszerű kis negatív gondolkodás már változást képes előidézni a szervezetben, szóval annyira nem éri meg pesszimistának lenni, talán ezért mondják mindig: a szívből jövő mosoly egészség. Komolyabb probléma akkor történik általában, ha egy olyan rossz élményben részesülsz, amit nagyon nehezen tudsz feldolgozni, és elraktározódik benned. A kineziológia abban segít, hogy ezeket a negatív élményeket felkeressük, és feloldjuk őket bizonyos gyakorlatokkal. Ne higgyük azt, hogy egy pár évvel ezelőtti trauma simán feloldódhatott már bennünk, mert az is oka lehet a stressznek, ami a rejtett énünkben van.

 

Kineziológia háromszög

A kezelés menete

Mindegy, hogy ülő vagy álló helyzetben vagy, ezt a kineziológus dönti majd, de a lényeg, hogy ki kell nyújtanod mind a két kezed elé. A kezeidre ő enyhe nyomást fog gyakorolni, majd kérdéseket tesz fel, amire az izomtónusaidból lel majd választ. Miután megtudta, hogy mi a fő probléma, segít betanulni néhány gyakorlatot, amelyeket otthon végezhetsz el (könnyű mozgások, amiket nem nehéz megtanulni).

Meddig tart a kineziológia?

Az időtartam relatív dolog ennél a tudományágnál, attól függ, hogy mekkora trauma ért téged, és hogy milyen régen. Függ továbbá a személyiségedtől, hogy milyen könnyen vagy képes a változásra. Az otthoni gyakorlatokat a tapasztalat szerint 2-3 hétig kell végezni, de ez lehet több idő is, az előbb leírtaktól függően.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.